GOURMET / FONDUE / STEENGRILL

Gezellig eten met vrienden of familie, wat is er dan lekkerder en gemakkelijker om te gaan gourmetten, steengrillen of fonduën. Ieder bakt in zijn eigen pannetje, en u hoeft geen uren in de keuken te staan, maar u kunt gezellig aan tafel blijven zitten. Met onze pakketten, wordt uw avond een culinair succes.

GOURMET

De traditionele gourmetstellen die bestaan uit spiritusbranders met pannetjes erboven ziet men weinig meer. Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van een elektrisch gourmetstel dat in feite twee mogelijkheden biedt om de ingrediënten klaar te maken. De bovenkant van een gourmetstel is bedoeld voor het echte gourmetten en wordt normaliter gevormd door een bakplaat met daaronder het verwarmingselement. De gourmetplaat zelf is normaliter voorzien van een antiaanbaklaag, maar het is toch aan te bevelen om wanneer je vlees, groente of vis er rechtstreeks oplegt, een kleine hoeveelheid boter of olie te gebruiken. Je kunt ook de pannetjes op de bovenste gourmetplaat zetten, en dan is er natuurlijk geen olie of boter nodig. Ook kun je de pannetjes onder het verwarmingselement zetten, waardoor je dus in feite aan het racletten bent.
Bij de keuze voor een gourmetstel zijn er vooral mogelijkheden voor wat betreft de vorm van het gourmetstel en het aantal pannetjes en daarmee het aantal personen wat tegelijkertijd kan gourmetten. Houd er wel rekening mee dat de inhoud van de pannetjes nogal kan variëren. Er zijn gourmetstellen met kleinere en grotere pannetjes. De vorm is ook van belang, want bij een rond of ovaal gourmetstel kan iedereen er het beste bij.

GOURMET VLEES:
Portie van 350 gr. Vlees per persoon
Assortiment van 7 vleessoorten mini hamburgertjes, gehaktballetjes, slavinkjes, spek, kalkoen lapjes/stukjes,
varkens lapjes/stukjes, runds lapjes/stukjes, Lamsfilet, kip filet/stukjes, enz… )

GOURMET VIS:
Portie van 350 gr. Vis per persoon (Assortiment: Scampi's, zalm, … ,Tongrolletje)

ELK MENU PAKKET IS VOORZIEN VAN EEN UITGEBREIDE SALADEBAR, SAUSJES & BROOD ( Zie BBQ)

 

 

DE STEENGRILL

De naam zegt eigenlijk al hoe het eten bereid wordt. Bij steengrillen wordt vlees of groente of vis gebakken op een steen die heel heet is. Je hoeft geen boter of olie te gebruiken, dus daarmee is dit een gezonde manier van het bereiden van vlees. Vaak wordt er wel voor de smaak vooraf wat zout op de steen gestrooid. Er zijn overigens elektrische steengrillen, maar ook steengrillen waarbij de steen eerst in de oven wordt verwarmd en daarna op temperatuur blijft door spiritusbranders die eronder staan.

STEENGRILL VLEES:

Portie van 350 gr. Vlees per persoon (Vleesstukken zijn groter van vorm maar dunner versneden)
Assortiment van 7 vleessoorten mini hamburgertjes, slavinkjes, speklapje, kalkoen lapjes/stukjes,
varkens lapjes/stukjes, runds lapjes/stukjes, Lamsfilet, kip filet/stukjes, enz… )

STEENGRILL VIS:

Portie van 350 gr. Vis per persoon (Assortiment: Scampi's, zalm, … ,Tongrolletje)

 

 

FONDUE

Een fonduepan krijgt zijn warmte via een brander aan de onderkant. Hierop staat dan een pannetje dat gevuld wordt met bijvoorbeeld bouillon of olie en waarin je de ingrediënten, die je aan een prikker rijgt, doopt tot ze gaar zijn. Veel fonduestelletjes hebben een brander die werkt op spiritus, maar er zijn ook elektrische fonduepannen verkrijgbaar.

FONDUE VLEES:

Portie van 350 gr. Vlees per persoon
Assortiment van 7 vleessoorten mini hamburgertjes, gehaktballetjes, slavinkjes, spek, kalkoen lapjes/stukjes,
varkens lapjes/stukjes, runds lapjes/stukjes, Lamsfilet, kip filet/stukjes, enz… )

FONDUE VIS:

Portie van 350 gr. Vis per persoon (Assortiment: Scampi's, zalm, … ,Tongrolletje)

ELK MENU PAKKET IS VOORZIEN VAN EEN UITGEBREIDE SALADEBAR, SAUSJES & BROOD ( Zie BBQ)