Wijnsuggesties:

Domaine Leclaud

Carcassonne, Domaine Leclaud gelegen in het plaatsje Ventenac Cabardès.
De bodem van Ventenac bestaat uit kalklagen , met daaronder banken van donkere mergel.
Een ideale ondergrond voor wijnbouw! Dit is één van de oudste wijngebieden in Frankrijk. Gelegen in Zuid-Frankrijk, nabij de Spaanse grens. Wijnverbouwer Alain Maurel is in de ganse omtrek bekend als een groot wijnmaker!

***Grand Vernaux Rouge***

Grand-Vernaux-RedLayer1

Vin de Table Français Rouge Rode wijn, afkomstig van wijngaarden uit de Côte d’OR (Beaune, Bourgogne). Harmonieus met tonen van rood fruit. Kan zo gedronken worden maar ook bij vleesgerechten, paella en pasta gerechten en charcuterieschotels.
Serveertemperatuur 16° - 18°. HUISWIJN

***Grand Vernaux Blanc sec***

Grand-Vernaux-hvidLayer1

Vin de Table Français Blanc sec Witte droge wijn, afkomstig wijngaarden uit de Côte d’OR (Beaune, Bourgogne). Fruitig bouquet. Als aperitief en bij visgerechten en zeevruchten. Serveertemperatuur 8°-10°. HUISWIJN

*** Domaine Leclaud Merlot ***

Lecaud-Merlot

Vin de Pays d’OC des Côtes de Lastours Rouge 100% Merlot De druiven worden laat geoogst, tussen eind september en half oktober. Strenge selectie bij de oogst. Lange macératie, temperatuursgecontroleerde gisting in cuves. Mooie diepe kleur. Goed evenwichtig. Prachtige wijn! Aanbevolen bij rood vlees, gevogelte, wild en milde kazen. Serveertemperatuur 16°

** Domaine Leclaud Chardonnay **

Lecaud-Chardonnay

Vin de Pays d’OC des Côtes de Lastours Blanc sec 100% Chardonnay Volle, romige chardonnay wijn, zacht geurend. Geurend naar geroosterd brood met roomboter. Serveren bij alle visschotels, koude schotels met bijv. rauwe zalm en salades en zomerse kipgerechten. Ook zéér lekker bij wit vlees zoals haantjes, kalfsvlees, varkenshaasje, varkensgebraad en zachte kazen. Uiteraard zeer geschikt als aperitief. Serveertemperatuur 8°-10°

Fijne bubbels als sprankelend aperitief.
En bij hors d’oeuvre, zeevruchten, kreeft, schaaldieren, dessert…

Cava is de naam voor sprankelende wijnen, die hun oorsprong vinden in de Spaanse Penedès streek.
In dit gebied ten zuiden van Barcelona worden ze gemaakt volgens hetzelfde principe als champagne; gemaakt met een tweede natuurlijke gisting op fles. Dat levert wijnen op met fijne belletjes.

***Cava Chenine Brut Rosado***

Cava-chenine-brut-rosado

Extra feestelijk en uitnodigend is deze dieproze Cava Rosé. Fijn parelend van structuur, sappige frisheid van heerlijk rood fruit aroma’s zoals framboos en aardbeien. Hij is delicaat, niet heel droog, fris en levendig, en vertoont een mooie, gelijkmatige pareling en is in de mond aangenaam mild, zeer fruitig en verrassend harmonieus, met een goed uitgebalanceerde mousse.

***Cava Chenine Brut Nature***

Cava-chenine-bn

Cava Brut Nature is elegant en fris. Fruitige en verfijnde aroma’s van citrusvruchten. Helder bruisende kleine bubbels. Zeer droge cava en zeer fijne mousse. De betere Cava’s zijn Brut Nature. CAVA zeer fijne Spaanse bubbels als aperitief, bij tapa, paella, pasta, visgerechten, schaal-& schelpdieren. Serveertemperatuur 6°.